Ha vendégeink diétát folytatnak, hálásak lesznek ezekért az éhségűző,
ropogós falatkákért. Ráadásul a barna rizslisztben rengeteg vitamin
és ásványi anyag található, úgymint B-vitaminok, folsav, vas, magnézium, ű
mangán és szelén. Magasabb rosttartalma miatt fokozza a jóllakottságérzést,
gluténmentes, ezért remekül beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe is.
A magas rosttartalom nem csupán az emésztést serkenti, jótékonyan hat az
érrendszerre, a koleszterinszintre és a vércukorszintet is segíthet kordában
tartani. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
- 35 dkg rizsliszt
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 15 dkg sajt
- 2 db tojássárgája
- só
- szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzákeverjük a többi
hozzávalót és jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát legalább egy órán
keresztül pihentetjük, de ha lehetséges, egy egész éjszakára hűtőbe
tesszük. Majd kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a sajttal vagy
szezámmaggal, hosszúkás rudakra vágjuk egy éles kés segítségével,
majd sütőben 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!